Categories: Genel

Lenovo Upgrade

Yetersiz donanımlar ile yapmak istediğiniz işlemleri yapmakta zorluklar çekebilirsiniz. En basitinden ilk akla gelen bu yıl çıkan grafiği iyi bir oyunu oynayamazsınız. Oynasanız bile donarak ve minimum ekran kalitesinde bilgisayar kasarak oynarsınız. Tabi ki oyun olmak zorunda değil bu işlem. Grafik çalışmalarından bilgisayarın genel hızına kadar her şeyi etkileyen donanım özellikleri her geçen yıl daha da eski olarak geride kalmaktadır. Lenovo Upgrade ile tüm yükselebilecek donanımları en üst versiyonuna taşıyoruz.

Lenovo Uprade Hangi Donanımlar Yükselebilir?

Burada bilgisayarınızın model yılı ve diğer donanımlarının birbiri ile uyumu en çok önem teşkil eden unsurdur. Model şundan dolayı önemlidir. O tarih aralığında üretilen modeller dışında son yıllarda çıkartılan bir donanımı bilgisayarlar algılamayabilir. Ayrıca önemli olan bir diğer hususta, anakartın desteklediği donanım kapasitesidir. Bu nedenle uzman ekipler tarafından donanım yükseltme işlemi Lenovo Uprgrade yaparsanız çok daha mantıklı olacaktır. Paranızı ve vaktinizi boşa harcamayın.

Upgrade Olmayacak Durumlar

  • Anakart amd işlemci ise, intel işlemci ile upgrade yapamazsınız. (tersi de aynı şeydir.)
  • Ram slotu 2 olan anakartlara maksimum ram kapasitesi tek slot 8 ise, 32 gb ramli bir bilgisayar yapamazsınız. Maksimum 8+8 16 gb ram seviyesine kadar ekleyebilirsiniz. (eski laptop modellerinde 8 ve üstü desteklenmemektedir.)
  • Laptop anakartlarında özellikle yeni modellerde işlemciler entegre üretilmektedir. Böyle bir bilgiasyarın işlemcisi maalesef değiştirilememektedir.
  • Tümleşik ekran kartı olan  bilgisayarlarda ekran kartı değiştirmekte aynı entegre işlemciler gibi mümkün olmamaktadır.

Upgrade Olabilecek Durumlar

  • En basit ve kesinlikle yükseltilmesi olabilecek donanım disktir.
  • Normal harddiskler yerine ssd diskler kullanıldığında, bilgisayarlarda ciddi şekilde hızlanmalar olur. Okuma yazma hızlarının yüksek olmasından dolayı bilgisayarlarda hissedilebilir bir performans artışı olmaktadır.
  • Ram belleklerde aynı şekilde yükseltilebilir. Ancak burada teknik ince ayrıntılar vardır. Bilgisayarın darboğaz olmaması adına birebir uyum içerisinde çalışacak donanımlar tercih edilmelidir. Bu ayrıntıyı bilinçli bir şekilde donanım yükseltme yapılmalıdır.
  • Aynı Dar Boğaz ihtimali tüm donanımlarda karşımıza çıkmaktadır. Bu yüzden disk dışındaki değişiklikler uzman ekipler tarafından öneri alınarak yapılmalıdır.

Lenovo donanım yükseltme işlemine ihtiyaç duyduğunuzda profesyonel ekiplerimize danışabilirsiniz.

Lenovo Servis

Lenovo marka dizüstü ve masaüstü bilgisayarların bakım onarım ve yedek parça değişim işlemlerini yapmaktayız. Lenovo laptop servisi teknik bilgilendirme yazıları yazarak, kullanıcıların bilinçli bir şekilde bilgisayar kullanmalarını sağlamaktadır.

Recent Posts

Lenovo Laptop Format Atma

İşletim sistemini sıfırlayarak cihazınızı başlangıç durumuna getirmenin yoludur. Lenovo laptop format atma, sistem hatalarını düzeltmek,…

5 gün ago

Lenovo Bilgisayar Şarj Olmuyor

Kullanıcılar için yaygın ve can sıkıcı bir sorundur. Lenovo bilgisayar şarj olmuyor sorunu birkaç farklı…

3 hafta ago

Lenovo Laptop Ekran Tamiri

Cihazınızın görüntüleme kalitesini ve işlevselliğini etkileyen sorunları gidermek için önemli bir süreçtir. Laptop ekranları, fiziksel…

4 hafta ago

Lenovo Kablo Değişimi

Lenovo marka bilgisayar veya mobil cihazların şarjı bozulduğunda yapılır. Veri transferi veya bağlantı işlevlerini yerine…

5 ay ago

Lenovo Soket Değişimi Nedir?

Güç veya veri bağlantı noktalarından biri, fiziksel zarar almışsa değişim gerekir. Bu işleme Lenovo soket…

6 ay ago

Lenovo Port Değişimi Nedir?

Bağlantı noktalarının, kullanılmaz hale gelmesi durumunda değiştirilmesine Lenovo port değişimi denir. Cihazın bağlantı özelliklerini geri…

6 ay ago